12:15 am - Cuma Nisan 25, 2014

Kürt Böreği tarifi

Cumartesi, 2 Şubat 2013, 16:25 | Börek tarifleri | Yorum yazın | 2618 defa okundu
Yazan Nazan

kürt böreğinin tarifi

Kürt Böreği tarifi

SADE BÖREK OLARAKTA ADINI VERECEĞİMİZ KÜRT BÖREĞİ EVDE YAPILDIĞINDA DAHA HAFİF VE ÇOK YAĞLI OLMUYOR .İSTEĞE GÖRE SADE VE ÜZERİNE BİRAZ PUDRA ŞEKERİ İLAVE EDİP YİYEBİLİRSİNİZ…

Kürt Böreği Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

250 GR tereyağı veya margarin (tereyağ olursa daha iyi ve hoş bir kokusu oluyor )
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
2 yumurta
4 su bardağı un

Kürt Böreğinin tarifi

Unu bir kaba koyalım ,yumurtaları kıralım ,tuz,kabartma tozu ,yoğurt,sıvı yağ içine koyup iyice yoğuralım ,yaptığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp tezgaha dizelim ve üzerlerini ıslak bezle örtelim .20 dk. bu şekilde hamurlarımızı bekletelim .kare borcam bir tepsiye göre koparmış olduğumuz hamurlarımızı oklava ile açalım .1 kat açtığımız hamur tepsiye koyup üzerine bolca tereyağı gezdirelim,ikinci yufkayı koyup aynı şekilde onada bolca tereyağ gezdirelim. yufkalarımız bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz tereyağını ne kadar bol koyarsak o kadar kat kat yapraklara ayrılır böreğimiz.en üzte koyduğumuz yufkanın üzerinede bolca tereyağı döktükten sonra 3 parmak genişliğinde 1 karış boyunda parçalara böleriz böreğimizi .180derece önceden ısıtılmış fırınımızda 25dk.böreğimizi pişirelim. Afiyet olsun….

Etiketler : , ,
Food & Drink Blogs Food - Drink Top  blogs Toplist